Powiem wam czemu sie tak dzieje, ze myli sie muzyke Rap z Hip-Hopem
To przez tych naszych "raperów" oni to b?ednie nazywaja hip-hopem.
No Rudek z ta teoria tez sie zgadzam.
Jednak jest wiele powodow, a glownym z nich w moim mniemaniu jest slaba znajomosc tych kwestii.
JEzeli osoba sluchajaca jakiegos nurtu nie zna jej dokladnej historii powstania, a fascynuje sie tego typu gatunkiem nie powinna wnosic zadnej merytoryki, bo wtedy zaczynaja sie tezy dygresje i itd. JEden wielki szambot.
Staram sie skrupulatnie dawac do wiadomosci takim ludziom, ze sa hipokrytami, z moimi pogladami nie musza sie zgadzac ale neich nie pierdola o czyms czego nei znaja wnioskujac swoimi informacjami rodem z pudelka albo z jakiegos innego zrodla informacji, ktore jak wiemy wiele autentyczniosci i ciekawostek ze soba nei wnosi.
Wtedy sie zaczyna, przykladem tego jest hh.pl, "portal o rapie", ktory zaczynal od wydawania magazzynow, z zachodnim nurtem jest malo zwiazany, redaktorzy czesto popelniaja bledy w werfikacji artysty wypisujac np. "wokalistka 2 live crew" i tego podbnym...
Tak, wlasnie wtedy powstaja kolka wzajemnej adoracji i wtedy dzieciaki zamiast zajrzec na pozadna strone typu allhiphop to wyciagaja jakies z dupy wysrane informacje o rapie i hejtuja wszystko w okolo...
Taka jest prawda, ze takie portale kalecza ta kulture, powstaja przeciwnicy South'u, westu srestu...
Ogolnie ja mam z tego beke, lubie Lupe, lubie Wayne'a, Jigge, Hypnotize Minds, Plies'a i nikt mi nie powie, ze jestem lamusem bo slucham poludnia, a za godzine przalaczam truskul.
Tez dorastalem, kiedys nie mialem komputera, nie mialem takich mozliwsci zdobywania informacji, mailem maly wybor. I chuja wiedzialem

Pozdrawiam myslacych.